A levegő kénhidrogén-szintjének monitorozására alkalmas integrált, moduláris ipari mérőrendszer és szolgáltatás kifejlesztése

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00524
Kedvezményezett neve: KIRULY Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: A levegő kénhidrogén-szintjének monitorozására alkalmas integrált, moduláris ipari mérőrendszer és szolgáltatás kifejlesztése
Támogatás összege: 302.500.000 Ft
Támogatás mértéke: 55%
Projekt befejezése: 2022.04.06.

A 2020.02.01-én indult, Európiai Uniós forrásból megvalósult projekt keretében egy, a levegő kénhidrogén-szintjének monitorozására alkalmas eszköz,és ehhez kapcsolódóan egy komplex szoftveres adatfeldolgozó megoldáskifejlesztésére került sor. A projekt célja a szennyvízcsatorna-hálózatokat működtető cégek és egyéb ipari felhasználók megsegítése volt egy olyan korszerű mérőrendszerrel, ami mind az infrastruktúra élettartamának növelésében, mind az optimális vegyszer felhasználásban, mind pedig a környezeti terhelés csökkentésében nagyon hatékony eszköz lehet. A pályázat a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, összköltsége 550 millió forint. A projekt visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatást is tartalmaz. A visszatérítendő támogatás összege 192,5 millió forint, a vissza nem térítendő támogatás összege pedig 302,5 millió forint.

A fejlesztés célja nem csupán egy modern, a mai korszerű ipari elvárásokhoz alkalmazkodó szennyvíztechnológiai mérőműszer megalkotása volt, hanem egy hozzá szervesen integrált szoftveres megoldásé is, mely az üzemeltetést végző szakemberek számára számos innovatív megoldást kínál. Az integrált szoftveres megoldással célunk egy olyan komplex rendszer kifejlesztése volt, mely nem csupán a mérőeszközökből történő valós idejű adatgyűjtést, illetve a gyűjtött nyers adatok rendezett tovább-szolgáltatását teszi lehetővé, de azok feldolgozására és alap szintű elemzésére is képes, és ezzel támogatja a szükséges üzemeltetési beavatkozások időben történő megtételét. A kifejlesztett rendszerünkkel meg akartuk alapozni az tis, hogy minél nagyobb mértékben automatizált üzemeltetés-támogató rendszerek jöhessenek létre, és a rendszer képes legyen más szakértői rendszerekkel való hatékony együttműködésre is.

A Kiruly Kft. a GINOP-2.1.2-8-1-4-16 kódszámú, „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” elnevezésű Pályázati felhívás keretében nyert Európai Uniós támogatást a projekt megvalósítására.

A pályázat azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00524.
A projekt 2022.04.06-án került befejezésre.